Home > De Zuiderzee > Schip en bemanning - Zeilen onder begeleiding van een schipper en matroos
Het schip nuGeschiedenis
De bemanning

Een échte schippersfamilie

Schipper Arnold en gastvrouw Pilou

Schipperspaar Arnold en Pilou varen al jaren samen op de Zuiderzee: een goed ingespeeld team. Zeilen met gasten is hun werk en tegelijk hun hobby. Met veel liefde zorgen zij voor het schip en voor de gasten. Arnold is de schipper en vaart zoveel mogelijk naar wens van zijn gasten. Pilou kookt en bakt bijna alles zelf en gebruikt het liefst meel van de molen voor haar taarten en voor andere gerechten veel verse kruiden en als 'geheim' extraatje citroen of sinaasappel.
Zowel Arnold als Pilou heeft de benodige schippersdiploma’s. Arnold heeft de opleiding Stuurman Kleine Zeilvaart (Enkhuizer Zeevaartschool) gedaan en behaalde in 2007 zijn Groot Vaarbewijs. Pilou heeft naast Kleine Zeilvaart ook Grote Zeilvaart gedaan en is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht.


bemanning zeilschip team
 
 
Roman en Lila

Bemanning Roman en Lila

Roman (1996) en Lila (1999) zijn Arnold’s kinderen. Zij varen regelmatig mee en steken graag de handen uit de mouwen om de gasten te verwennen en de zeilen te zetten.

Roman is een zeer goede stuurman/roerganger die we met plezier een uurtje of wat aan het roer staat of anderen laat zien hoe je een schip van 75 ton stuurt. Sinds zijn zestiende vaart Roman ook zelf als matroos. Hij haalt bij ons aan boord de vaartijd voor de opleiding schipper zeilvaart. Hij legt met gemak het schip aan, zowel als roerganger als op het voordek en hijst samen met de gasten de zeilen! Daarnaast klust hij vaak aan boord én is ook nog student HBO Verpleegkunde, dus een echte duizendpoot!

Apropos duizendpoot! Lila is het tweede en zeer onmisbare lid van het kombuisteam. Ze bereidt graag de kruidenbotertjes, maakt de schalen op voor de lunch en loopt een rondje over dek met hapjes! In de vrije uurtjes naait ze met gemak even een paar hoezen voor de bankkussens én haalt ze ook nog eens goede cijfers voor het Tweetalig VWO!

 
 

Feia Mare

In 2010 geboren, onze dochter Feia Mare. Het derde schipperskind van de Zuiderzee. Feia is regelmatig bij opa en oma of oom Migo en tante Marieke aan de wal en ook vaak aan boord bij papa en mama.... Destijds als baby schommelend in haar hangmatje of bungelend in de draagzak. Inmiddels als echte verhalenverteller vanuit de ingang van de roef of het schip verkennend met zwemvest en begeleiding aan dek... Ze wil nu al graag een handje helpen met het rondbrengen van chocolaatjes en het inschenken van drankjes voor kinderen van de gasten. En aan het eind van de zeiltocht tovert ze de visitekaartjes tevoorschijn om uit te delen.


Genieten op het water
DEEL ARTIKEL