Deze week voerden we actie om op te roepen voor een noodfonds. De Nederlandse zeilvloot is in grote problemen door de weggevallen omzet en de blijvende hoge kosten voor onderhoud en keuringen. We creëerden een petitie (teken deze alstublieft) en zeilden samen naar Pampus. Met ruim 150 schepen! Om daar letterlijk en figuurlijk voor Pampus te liggen. Dit was bijzonder ontroerend: natuurlijk prachtig om te kunnen zeilen, maar ook treurig om te beseffen dat dit misschien de laatste jaren van zo’n bijzonder stuk cultureel erfgoed is. Het was mooi om solidair en samen met elkaar in actie te zijn….

De pers (van Jeugdjournaal tot New York Times, van Omroep Max tot Al Yazeera) heeft het Pampus moment al van alle kanten laten zien. Hier hebben we nog een mooie toevoeging. Een aftermovie met Klaas Gaastra, kapitein van de Europa en met ons Arnold, Feia, Skip en Pilou en onze Zuiderzee. Kijk de film….

Daarvoor hartelijke dank aan Jeroen Schrage van Active Perspective en Skydrone Sloten voor het camerawerk en Brend Schuil van Yachtlife.One voor de productie en het dagen- en nachten lange editten!

Thanks to the sponsors & all that helped to make this beautiful documentary:   Zeilmakerij Molenaar Grou VMG Yachtbuilders Hestag Bark Europa De Regenboog Klasse Zuiderzee Zeiltochten