Of laten we eens beginnen met de foto van de week! Beeeeeeeeh . Een mooie dag zeilen naar Uitdam achter de rug en een heel leuk ontvangstcomité op de dijk (en daarna natuurlijk met een borrel op het schip).
Zeilen is natuurlijk niet alleen ons werk, het is ook onze hobby. We gaan dan ook minimaal tien dagen per jaar op pad met de familie om zelf van ons mooie schip te genieten. En als bedankje aan onze bemanningsleden (de kids, opa en oma) voor alle inzet! Dit jaar hebben we heerlijk gezeild op de Wadden. Makkum, Terschelling, Ameland, Schier en terug via Dokkum, Harlingen, droogvallen bij Den Oever en daarna het zoete water op richting Enkhuizen…. Fantastisch zo’n 109 jaar oud zeilschip!!!!! Ook een keer genieten van een mooie dag zeilen op de Waddenzee?
De wintermaanden zijn voor ons altijd een periode waarin we extra veel nieuwe dingen uitproberen. Een chocolade-fudge-laagjes-taart, een Tajine met een zoete wortelsalade en ook ons langverwachte zuurdesem-rogge-speltbrood. Echt even genieten van allemaal lekkers. Wil je ook meegenieten, kijk dan eens naar onze volledig verzorgde zeilarrangementen op onze site voor een dag zeilen op het IJsselmeer.
Heb je een groep van 10 tot 15 familie-leden, vrienden of collega s? Weet je een leuke gelegenheid (Kerst, eindejaars, Happy 2013) voor een feestelijk diner! Ik heb echt onwijs zin om heel veel lekkers op tafel te zetten… dus laat gauw weten wanneer jullie willen reserveren.
Winters meergangen-diner:
Een salade en huisgemaakte soep vooraf
Als hoofdgerecht een rollade met winter-groenten en aardappeltjes in de schil
Een prachtig dessert van huisgemaakt appel-speculaasgebak met warme vanillesaus toe.
Natuurlijk is er koffie, thee en een borrel met chocola.
Italiaans buffet
Lasagne uit eigen oven
Pasta met zalm-room-saus
Pasta met spekjes en champignon
Salade Caprese
Bruscetta met zongedroogde tomaten en knoflook
Verse pest
Marokkaans buffet
o.a. Tajine-Stoofgerecht van kabeljauw in citroen
Tajine met lamsvlees en pruimen
Frisse tabouleh: Couscoussalade met citrus, peterselie en munt
Marokkaans brood
Sinaasappel-muntboter
Tapas Onder meer Albondigas- gehaktballetjes in tomatensaus
Pollo Ajillo – knoflook-kipkluifjes
Gamba’s in knoflookolie
Patatas Bravas – pittige aardappeltjes in de schil
Spaanse kaasjes en chorizo
Geroosterde broodjes met knoflook-olijven
We hebben het goed! De Zuiderzee is prachtig en geheel naar wens verbouwd, we hebben geweldige gasten en tot nu toe veel mooi weerdagen. De maand september is een mooie tijd om te zeilen…. Het nazomer-licht en de buienluchten zijn prachtig! Hier is een kleine selectie van de foto’s die ik de afgelopen tijd maakte. Meer recente foto’s vind je op onze Facebook-pagina. Geef ze een like als je ze leuk vindt!
Een zomeravond barbecue, een Italiaans biologisch buffet of een gezellig tapas-lunch met kipkluifjes en albondigas benedendeks? Ontvangst met warm gebak uit de oven, groentesoep bij de lunch, verse kruidenbotertjes en versgerookte makreel uit Monnickendamse rokerij…. Dit maak ik allemaal in de maanden mei en juni. Zeelucht maakt hongerig!
Foto van het jaar!
De bok van Uitdam
Of laten we eens beginnen met de foto van de week! Beeeeeeeeh . Een mooie dag zeilen naar Uitdam achter de rug en een heel leuk ontvangstcomité op de dijk (en daarna natuurlijk met een borrel op het schip).
Zomer zeilen op de Waddenzee
Gouden ochtendlicht op het Wad
De haven van Schiermonnikoog
Droogvallen op de Waddenzee
Zuiderzee zeilen op het Wad
Uit eigen kombuis – winter 2013-2014
Winters etentje bij de houtkachel
Winters meergangen-diner:
Een salade en huisgemaakte soep vooraf
Als hoofdgerecht een rollade met winter-groenten en aardappeltjes in de schil
Een prachtig dessert van huisgemaakt appel-speculaasgebak met warme vanillesaus toe.
Natuurlijk is er koffie, thee en een borrel met chocola.
Italiaans buffet
Lasagne uit eigen oven
Pasta met zalm-room-saus
Pasta met spekjes en champignon
Salade Caprese
Bruscetta met zongedroogde tomaten en knoflook
Verse pest
Marokkaans buffet
o.a. Tajine-Stoofgerecht van kabeljauw in citroen
Tajine met lamsvlees en pruimen
Frisse tabouleh: Couscoussalade met citrus, peterselie en munt
Marokkaans brood
Sinaasappel-muntboter
Tapas
Onder meer Albondigas- gehaktballetjes in tomatensaus
Pollo Ajillo – knoflook-kipkluifjes
Gamba’s in knoflookolie
Patatas Bravas – pittige aardappeltjes in de schil
Spaanse kaasjes en chorizo
Geroosterde broodjes met knoflook-olijven
Kijk ook eens naar onze liefdevol verzorgde zeilarrangementen als je een avond of dag wilt zeilen op het IJsselmeer.
Nazomers zeilen
Zin in een dag zeilen op het IJsselmeer?
Werken aan de zeilen
De Zuiderzee in het Marinapark Volendam
Uit eigen kombuis