Moest gisteravond toch even alle dozen langsgaan om een ovenschaal te vinden, zal je altijd zien! Gelukkig de marker gebruikt…

Onze tjalk de Zuiderzee moet voor het volgende zeilseizoen klaar zijn voor de nieuwe eisen voor het Binnenschepenbesluit: brandwerend intimmeren.
Wij hebben ervoor gekozen het gehele interieur te strippen. Dat geeft ons de gelegenheid om alles naar eigen wensen op te bouwen en in te richten. Bovendien kunnen we overal goed bij, dus kan het écht aangepakt worden. Geen oude en nieuwe leidingen koppelen en het hele vlak goed onder handen nemen. Dat geeft een heerlijk gevoel!

Eind september/begin oktober hebben we het mooie zomerweer nog even gebruikt om het houtwerk buiten onder handen te nemen. Het roefdakje staat drie keer in de sikkens, blokjes, klamp, mast en kluiverboom een laagje! Kijk, dat scheelt een hoop werk als de verbouwing langer blijkt te duren dan gehoopt.

De zeilen zijn ook binnen, het schip is niet meer te huur t/m begin april, dus was het beter voor de zeilen om ze voor de nattigheid en kou naar binnen te halen… Mocht je alvast een zeiltocht reserveren willen voor komend seizoen, welkom!
Ik ga weer aan het werk, want tijd is…… schaars.