Zomerse jam maken!

Ik hou gewoon van de geur van verse kruiden, de smaak van heerlijk sappig fruit en om iets bijzonders te maken. De buffetten van de BBQ probeer ik regelmatig te variëren, een nieuwe toevoeging aan een salade, een ander sausje en steeds weer een ander soort salade erbij. Dit jaar heb ik ook eens wat gevarieerd met jam maken. Zo heb ik een zwarte bessen met rozemarijn-jam gemaakt en mijn allergrootste favoriet was de frambozen-jam met rode peper. Zo subtiel en zo heerlijk met een beetje geitenkaas op een zuurdesem broodje. De bessenjenever moet nog even geduld hebben (alhoewel wij dat geduld beter kunnen oefenen ben ik bang). De flessen mogen pas eind december open. Wel een mooi moment natuurlijk. Dat dan weer wel.

Zin in een dag zeilen met een groep met een heerlijk saladebuffet bij de BBQ?

Saladebuffet Zuiderzee zomerlicht

Het saladebuffet op het voordek van de Zuiderzee in het zomerlicht

Klaar om te koken

Klaar om te koken (jam maken) op de Zuiderzee

Jam maken op de Zuiderzee

Jam maken op de Zuiderzee