Route naar het schip

Ligplaats Monnickendam tegenover ’t Prooyen 6, 1141 VD Monnickendam
Met openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS sneldienst 315 (of informeer bij de buschauffeur van de buslijnen richting Hoorn, Edam, Volendam, de meeste stoppen net buiten Monnickendam). Als je met de 315 reist, kun je bij de eerste halte in Monnickendam uitstappen en dan teruglopen naar het kruispunt richting de Grote Kerk. Voor de Grote Kerk rechtsaf de vesting oplopen en rechtdoor blijven lopen tot je bij de haven uitkomt. Je laat het water aan je rechterhand liggen en loopt richting de grote schepen. De Zuiderzee is het eerste grote zeilschip aan je rechterhand, soms liggen we langszij een ander schip. Op de zijkant staat de scheepsnaam.

Met de auto: Vanaf de ring Amsterdam A 10 neem je afslag Volendam (N247). Op de N247 neem je de eerste afslag naar Monnickendam. Als je over het hefbruggetje Monnickendam in rijdt, blijf je rechtdoor rijden (Grote Kerk links laten liggen) tot de rotonde. De rotonde neem je driekwart rond, dus linksaf. Daarna neem je de eerste afslag naar rechts en direct weer naar links zodat je de haven aan je rechterhand houdt. Het eerste grote zeilschip is de Zuiderzee. De scheepsnaam vind je op de zijkant.

Parkeren in Monnickendam is gratis. Dit kan aan de andere kant van het water, aan het Galgeriet (zie kaartje).

Mocht je aan collega-schippers vragen naar de Zuiderzee, vraag dan naar de grote Zuiderzee van Arnold en Pilou. Er liggen sinds kort twee Zuiderzee-en in Monnickendam.

Route ligplaats Zuiderzee

Meenemen aan boord

– Platte, niet gladde schoenen (dus geen slippers)
– Regenkleding/warme trui
– Zonnenbrandcreme en een petje, handdoek om op te liggen
– Eventueel zwemkleding, voor een frisse plons!