Veelgestelde vragen – FAQ

Over het boeken van een zeiltocht

Kun je ook met een kleinere groep zeilen?
Ja, dat kan. De prijzen van onze groepsarrangementen zijn gebaseerd op groepen van 20 t/m 34 gasten. Voor een kleinere groep geldt de minimumprijs van 20 personen. Kom je met minder dan 12 personen, kunnen jullie ook mee met een van onze meezeildagen op het IJsselmeer of meezeiltochten op de Waddenzee op door ons geplande dagen.

Hebben jullie ook data om mee te zeilen met 1 of 2 personen?
Jazeker! We maken in de zomervakantie en op zon- en feestdagen een aantal zeiltochten voor open inschrijving. Kijk voor de data en tickets (direct online te bestellen en betalen) op meezeildagen op het IJsselmeer of meezeiltochten op de Waddenzee.

Kunnen we ook eigen eten meenemen?
Het allerleukste is natuurlijk om jullie helemaal in de watten te kunnen leggen met onze hapjes en drankjes. Is jullie budget nou helemaal niet toereikend, dan is het op bepaalde dagen (meestal maandag en dinsdag) mogelijk om het schip te huren zonder catering. Je kunt dan helaas geen gebruik maken van onze kombuis, dus neem volledig klaargemaakte picknick/lunchpakketjes mee!

Hoe werkt het met de betaling?
Wij vragen voor groepsreserveringen een aanbetaling van 50% bij reservering en de resterend 50% kan 14 dagen voor afvaart betaald worden. Voor de meezeiltochten rekenen we het volledige bedrag af bij reservering, zodat je plek gegarandeerd is.

Dit is de plattegrond van de Zuiderzee

Tijdens het zeilen

Kun je binnen zitten als het regent?
Ja! We hebben een heel gezellige kajuit waar ongeveer 30 mensen kunnen zitten en eten.

Wat kun je doen tegen zeeziekte?
Gelukkig zijn er weinig mensen die zeeziek worden op het Markermeer. Het is een zeer beschut vaarwater, waar de meest gangbare wind vanuit het westen komt, dus van de hoger wal. Mede hierdoor en door het ondiepe vaarwater ontstaan er weinig golven. Bovendien ligt het schip stevig in het water, dankzij een tiental ton balast.

Weet je zeker dat je heel gevoelig bent voor zeeziekte? Neem dan van tevoren een pilletje tegen zeeziekte in en eet vooraf normaal. Kom lekker buiten zitten of (nog beter) aan het roer staan!

Overige vragen

Wanneer kun je zeilen?
Zeilen kan op zich het hele jaar door, als de hele groep er op gekleed is. Het schip is binnen gezellig en warm, dus opwarmen is geen probleem.

Varen jullie ook met storm uit?
Nee, met storm (windkracht 7 of meer), mist en ijsgang kan het schip niet uitvaren. Je kunt hier van te voren een stormverzekering voor afsluiten. In de praktijk, over de afgelopen 20 jaar gezien, is het zo dat we op 2 of 3 dagen na alle dagtochten hebben kunnen uitvaren. Soms met een aangepaste zeilvoering, aangepast aan de natuur!

Hoeveel gasten mogen we meenemen?
Wij mogen 34 gasten meenemen aan boord. Dit is inclusief eventuele kinderen.

Wat nemen we mee aan boord?
Dichte schoenen met platte zolen, een extra trui en een regenjas en regenbroek zijn altijd handig. Zonnebrandcrème ook zeker niet thuislaten! Voor de mensen die willen zwemmen zijn zwemspullen wel handig.

Zeilweekend op het IJsselmeer