De bemanning van de Zuiderzee

Altijd een warm welkom

Schipper Arnold Schmeinck, bemanning van de Zuiderzee

Arnold (Schipper-eigenaar)

Als zoon van een mijnwerker was hij in zijn jeugd op zoek naar de horizon. Dit vond hij op oude zeilschepen. Sinds 1995 is hij schipper en eigenaar van de Zuiderzee. Arnold is een zeer ervaren schipper, die het vaargebied IJsselmeer en Waddenzee op zijn duimpje kent.

Graag geeft hij onder deskundige leiding het roer uit handen. Hij geniet samen met zijn gasten van het zeilen, de ruimte en stilte op het water en van zijn 3 prachtige kinderen: Roman, Lila en Feia Mare.

Pilou

Pilou (Bemanningslid en walteam)

Pilou zet graag alle zeilen bij op de Zuiderzee, zowel letterlijk als figuurlijk. Haar journalistieke opleiding én zeevaartschool komen goed van pas bij de veelzijdige werkzaamheden aan boord. In de winter werkt ze continu aan de website, social media en andere promotie-ideetjes voor het schip en tijdens het zeilseizoen schildert ze tijdens ‘de vrije dagen’ de biesjes van het schip.

Doordeweeks werkt Pilou nu in het Office Team van de Bark Europa.

Scheepsmaat Roman

Als schipperszoon ben je natuurlijk altijd de klos. Klusjes boven in de mast, maar ook het zware ontroest werk – je ontkomt er maar nauwelijks aan. Dus besloot Roman om de HBO opleiding verpleegkunde te doen en te kiezen voor wat écht bij hem past: mensen in nood helpen. Zijn doel is om op de ambulance terecht te komen.

Tussen zijn drukke leven in Amsterdam en drukke baan als verpleegkundige op de IC van het VUMC ziekenhuis door is hij af en toe in charge op het voordek. Met veel handigheid en een uitgebreide uitleg krijgt hij samen met de gasten het schip onder zeil. En dan… heerlijk ontspannen op het achterdek….. tot de kombuis weer een extra handje kan gebruiken of de schipper een collega-schip ontdekt om een wedstrijdje mee te zeilen.

Lila

Kombuis-talent Lila

Schippersdochter Lila leerde al jong dat het heel gezellig is als er gasten aan boord zijn. Destijds maakten we met de Zuiderzee nog lange zeiltochten en organiseerde ze maar al te graag Duits-Nederlandse spelletjesmiddagen benedendeks terwijl de ouders buiten konden genieten van het schip onder zeil.

Ze gebruikt haar organisatie-talent in de kombuis waar ze met veel zorg de buffetten opmaakt en zorgt dat de gasten voorzien zijn van drankjes. Inmiddels is ze derdejaars student Literary and Cultural Analysis aan de universiteit en ze gebruikt haar creatieve talent en ondernemersgeest om mensen blij te maken met haar kunstwerken.

Schipperskind Feia

Kluivermaatje Feia

Liefst staat ze al met zus en mama in de kombuis om het eten voor te bereiden. Ze serveert graag een borrelhapje en vindt het heerlijk achter het roer te zitten. Feia heeft een echt gevoel voor het zeilen en is zeer leergierig en een meedenkende luisteraar. Dat komt altijd goed uit op het achterdek, waar nogal wat stoere verhalen langskomen.

Doordeweeks gaat ze naar school en fantaseert alvast over haar schip waar ze later een heleboel dieren op wil laten wonen. Feia is regelmatig bij opa of oom Migo en tante Marieke aan de wal.

Scheepshond Skip

Scheepshond Skip

In 2019 hebben we een nieuw familielid aan boord. Scheepshond Skip is een vrolijke, actieve IJslandse hond. Hij komt graag bij de gasten zitten en verheugt zich natuurlijk op een aai!

Onze super dek-en-kombuis-maatjes: Arik, Ymke, Marika, Arjan, Tim, Jippe, Adriaan, Guus, Elias, Ilonka, Miranda, Paul, Simon, Sara en Fennardie

We zeilen met allemaal bijzonder leuke mensen. Een aantal eigenschappen hebben ze allemaal: ze zijn gastvrij, enthousiast en veelzijdig! De ene met een hele uitgebreide zeilinstructie en de ander met veel vertrouwen in het doen. Een aantal met veel ervaring als bemanning op zeezeilschepen, zoals de bark Europa, de Clipper Stad Amsterdam en de Oosterschelde en baggerschepen of met jarenlang ervaring met gasten op een eigen zeilschip. Waar de ene inmiddels werkzaam is als docente Duits op de zeevaartschool, werkt de ander als coach, psycholoog of als brugwachter, molenaar, havenmeester, beeldhouwer, in de timmerwereld, als documentairemaker of is druk bezig met een universitaire opleiding zoals geologie en meteorologie of geneeskunde. Genoeg stof voor interessante gesprekken!

De fantastische wal-bemanning: Opa, Ans, Marieke, Migo, neefje Louie, Elsa, Tamara

en daarnaast nog zoveel meer lieverds… Bedankt voor allerhande klussen, positieve energie, mentale ondersteuning en oppas-werk!!!!