Reviews en beoordelingen over onze zeiltochten

Ontzettend goed bedrijfsuitje!

Een ontzettend goed bedrijfsuitje gehad! Niet een stijf, iets te vaak georganiseerd uitje maar vriendelijke, persoonlijke mensen die doen wat ze leuk vinden!

  Arno Timmer – 16 juli 2019


Gewoon super ontspannend!

Het was een geweldige dag op zee. De kapitein Arnold liet ons allemaal sturen en gaf een echt maritiem gevoel. Pilou en Ymke hebben de teams goed voorbereid op de zeilmanoeuvres en hebben ze met veel plezier gebruikt. Geweldige dag, nieuwe mensen ontmoet. Gewoon super ontspannend! Dit geldt ook voor catering aan boord. We werden goed verzorgd door Lila en Ymke.

  A Rie – 4 juli 2019

Onvergetelijke 2e Pinksterdag

We hebben een onvergetelijke 2e Pinksterdag beleefd op de tjalk Zuiderzee.
Onder deskundige en enthousiaste leiding van schipper Arnold, zijn vrouw Pilou en haar broer Migo zeilden we met windkracht 6 op het IJsselmeer.
Deze familie weet vanaf het begin een sfeer te creëren waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. Mensen die elkaar aanvankelijk niet kennen gaan aan boord tijdens de tocht als vrienden met elkaar om. Het was indrukwekkend om met elkaar de zeilen te zetten, overstag te gaan en te navigeren.
Verrassend lekker was de lunch, gemaakt door Ymke samen met de jongste schippersdochter Feia. Ymke’s salades met verse kruiden waren onovertroffen evenals de verfrissende smoothie.
Behalve het zeilbeleven aan boord was ook het zicht op het water, de wolken, de grote zeilen aan de masten en andere oude tjalk-details van een ongekende schoonheid.
Reuze bedankt voor deze fantastische belevenis!
En last but not least: hou Herman aan boord, want dat is zo’n leuke man

 Marijke Breuker – 11 juni 2019

Zeer goede organisatie

Erg leuk bedrijfsuitje gehad met 14 collega’s op deze tjalk. Fijne en zeer goede organisatie van Pilou en Arnold, die hun werk duidelijk met veel liefde doen. Arnold nam gelijk een collega met angst voor het zeilen onder zijn hoede, en aan het roer van het schip heeft ook zij een fantastische dag gehad. Onder leiding van Pilou, die weet van aanpakken, konden verschillende collega’s hun steentje bijdragen aan het hijsen van de zeilen.
Tot slot: de catering op dit schip is ook tiptop in orde met verse producten, zelfgemaakte sauzen, vers gerookte vis, kwalitatief vlees enz. Al met al, een zeer geslaagde dag!
Tip: met een regenachtige en wisselvallige dag doe je er goed aan een regenpak mee te nemen. Geen probleem om buiten te staan in een korte stortbui en bovendien houdt het je lekker warm!

  Merlin Hazelhoff– 20 juni 2019

Gezellig ontspannen samen zijn

Even een avondje het water op met een aantal koorleden op de Zuiderzee met Arnold, Pilou en Feia. Als je wilt kan je de armen uit de mouwen steken bij het hijsen van de zeilen en ik stond een hele tijd aan het roer. Ook zo’n hele grote tjalk luistert naar de druk in de zeilen en de druk op het roer.
De ontvangst met een drankje is hartelijk en de hele avond komen er steeds weer heerlijke hapjes uit de kajuit naar buiten.
Wil je met een groep mensen gezellig ontspannen samen zijn, de zinnen verzetten en goed verzorgd worden? Stap dan gerust aan boord bij dit schippersgezin.

 Sjuul Adema – 26 juni 2019

Superleuke avond

Gisteravond een prachtige zeiltocht gemaakt op de authentieke Zuiderzee vanuit het mooie stadje Monnickendam. Het was perfect zeilweer, windkracht 3 tot 4 en een prachtige zon totdat hij als een vuurrode bal achter de horizon verdween.
Mooi om te zien hoe de schipper met liefde over het schip vertelt en hoe hij aan iedere liefhebber geduldig uitlegt hoe je koers houdt aan het roer. Dat lijkt makkelijk met zo’n groot schip maar vergt toch best stuurmanskunsten.
Alle drankjes en hapjes waren heerlijk en kwamen met enige regelmaat uit het kombuis.
De scheepshond “Skip” was gezellig aanwezig.
Wij hebben met elkaar (koorleden van een oratoriumkoor) een superleuke avond gehad.
Ben je op zoek naar een bijzonder teamuitje die geschikt is voor eigenlijk iedereen? Ga mee op de Zuiderzee; je hebt een onvergetelijke avond en wordt warm en hartelijk ontvangen en verzorgd door dit schippersgezin en hondje.

  Anja Boer – 26 juni 2019

Onwijs mooie middag/avond

Wat een onwijs mooie middag/avond hebben we gehad. Een warm welkom aan boord met een hapje en drankje. We hebben heerlijk een paar uur kunnen zeilen onder leiding van een zeer kundige schipper.
De bqq aan boord was fantastisch.
Bedankt voor een geweldig uitje aan boord van de Zuiderzee.

 Brant Zwarts – 28 mei 2019

Schip ahoy Zuiderzee!!

In oktober 2018 ben ik verrast door mijn gezin voor mijn 60-ste verjaardag: Een dag zeilen op het IJsselmeer met 22 vrienden onder een strak blauwe lucht.

Het was een geweldige dag dankzij de schipper van de Zuiderzee, en zijn gezin, die alles tot in de puntjes verzorgde. Van drankjes tot hapjes en afsluitend een heerlijke barbecue.

Echt.. voor herhaling vatbaar!

  Chris Stam – 11 maart 2019

Zeer verrassend!

VERBAZINGWEKKEND! Het overtrof onze verwachtingen. We gingen er met een groep van meer dan 30 mensen naartoe en werden op zo’n mooie manier verwelkomd en verwend. We hebben er erg van genoten, uitstekend eten, schip, buiten en binnen. De keukendames waren ook geweldig. We hebben echt genoten van de dag !!

Kathrin Fitzek – 15 juni 2018

Uitstekende ontvangst en een unieke ervaring beleefd!

Martine De Boeck – 6 juni 2019

Beste bedrijfsuitje van de afgelopen jaren

Beste Arnold en Pilou, Ik hoorde afgelopen week dat dit het beste bedrijfsuitje was van de afgelopen jaren. De professionele leiding van Arnold en de culinaire kwaliteiten van Pilou zijn van hoog niveau. Ilonka maakt het team compleet met haar duidelijke uitleg en commando’s. Bedankt voor de bijzondere middag op de Gouwzee.

  Jan Bos – Keijsers Interiors – 15 oktober 2018

Een aanrader!

5 oktober hebben wij ons teamuitje gehad op de Zuiderzee en we hebben een fantastische dag gehad. Het prachtige weer heeft natuurlijk meegeholpen, maar onderschat de gastvrijheid van Arnold, Pilou en Simon niet. Voor de inwendige mens wordt uitstekend gezorgd en het is vooral de bedoeling dat iedereen het erg naar zijn/haar zin heeft. Dat is gelukt. Een tocht met de Zuiderzee is een aanrader!

  Ria Schaap – 26 oktober 2018

Heerlijke boot

Als ons jaarlijkse personeelsuitje zijn wij dit jaar een dag wezen zeilen aan boord van de Zuiderzee. Arnold, Erik en Rick hebben ons een fantastische dag bezorgd, waarbij we werkelijk niets te kort zijn gekomen.

De Zuiderzee is een heerlijke boot, waar je (helemaal met zomers weer) optimaal kan genieten van alles wat zeilen te bieden heeft. Onze groep werd op een leuke, actieve en toegankelijke wijze betrokken bij het besturen van het schip, maar er was ook meer dan voldoende tijd om lekker te relaxen met een koud drankje en te genieten van de heerlijke catering.
Wij vonden het top!

  Marc  de G. – 4 juni 2018

Geweldige sfeer

Beste Arnold, beste Pilou, beste Ilonka,
Bedankt voor de geweldige zeiltocht  op Pinkstermaandag.
Het was zo’n geweldige sfeer … van het welkom tot het afscheid. 🙂
Iedereen kon meehelpen. Luca blijft maar praten over hoe goed het is om de touwtjes in handen te houden en om vooraan in het kluivernet te zijn – ondanks zeeziekte.
De lunch (geweldige broodjes en smoothies) was absoluut heerlijk.
Peter vond zijn verjaardagscadeau super. We komen terug! 🙂
Hadden ook nog geluk met het weer en de wind.

  Peter, Luca en Stefanie. – 23 mei 2018

Warme en hartelijke mensen


Jammer dat er maar 5 sterren zijn om te vergeven. Het was een onvergetelijke dag met zulke warme en hartelijke mensen dat je de tijd helemaal kon vergeten en gewoon kon genieten. De studenten waren meer dan enthousiast en leerden veel tijdens de tocht. Ik zou heel graag terug willen komen, ook privé. Ook de hulp en de tijd na de eigenlijke zeiltocht waren meer dan hartelijk. Na de zeiltocht konden de studenten dankzij jullie genieten van een kampvuur en BBQ. Veel succes in de toekomst, fijne gasten en het allerbeste voor het gezin.

  Marc  G. – 18 april 2018

Geweldige dag

Arnold en Pilou en scheepsmaat Erik wat een geweldige dag hebben jullie ons gegeven het weer zat mee dat is een mooie meevaller maar leuke verhalen in een relaxte omgeving en af en toe even de schouders eronder om te zeilen.

Heel de dag aan het roer was voor mij erg leuk. Het eten was heerlijk en met liefde bereidt kort om een echte aanrader. Tot zekers een volgende keer!

  Roel R. – 23 april 2018

Tot in de puntjes geregeld

We hebben een fantastische dag gehad met z’n allen op het zeilschip! Alles was tot in de puntjes geregeld door Arnold en Pilou. Het eten was heerlijk en de boot was een fijne plek voor onze teambuilding. Een leuke mix van zeilen, ontspannen in de zon en een rondje Volendam maakte de dag voor ons perfect. Een absolute aanrader!

  Jacolien Boer – 20 juni 2018

Top dag gehad


Zeiltochtje
Lieve mensen en goede zorgen! Echt een top dag gehad. Pilou maakt heerlijke taarten en ondanks het weer heeft iedereen mee kunnen helpen 🙂

  nlbehrens – 24 mei 2017

Zeilen, chillen en een koel biertje

Mooie boot, vriendelijke gastheren, lekker eten – geweldige dag op de Zuiderzee
Pilou, Arnold en Simon gaven ons een geweldige zeiltocht en een heerlijke middag op het IJsselmeer. Zeilen, chillen en een koel biertje drinken onder vrienden – en dit alles onder de Zwitserse vlag; – ) Wat wil je nog meer? !Ik kan de reis 100% aanbevelen – zelfs het weer was goed georganiseerd. . .

  Swing3122
Bern, Zwitserland – 19 mei 2018

Warm onthaal

Leuk bedrijfsuitje met lekker eten en een ontspannen sfeer. Leuke eigenaren. We kregen een warm onthaal en een heldere korte uitleg. Daarna lekker het water op met de boot. Helaas niet heel mooi weer, maar dat maakte de sfeer er niet minder om. Zo nu en dan de zon op je toet, een wijntje in je hand en een hapje erbij, heerlijk!!

  Nina L. – 11 september 2018

Hartelijk dank voor de gastvrijheid!

Wij hebben een fantastische zeiltocht gehad. Veel zon, vriendelijke mensen en een hele goede catering. Hartelijk dank voor de gastvrijheid! KBM Groep, Katwijk aan Zee

  KBM Groep – 19 juli 2018

Heerlijk puur eten


Het was een heerlijke dag! Het gevoel dat je even helemaal niets moet en optimaal kan genieten van de prachtige boot, omgeving en het heerlijke pure eten van Pilou!

  Esther van Rossen
– 11 juni 2018


Zeer hartelijke mensen

Prima eten, mooie tjalk en zeer hartelijke mensen

  André Noordzij – 7 oktober 2018

Echt ontspannend

Het was weer een hele mooie dag afgelopen zondag op de Zuiderzee. Mijn dochter vond het (bijna 5 jaar oud) het warme welkom en de echt leuke catering. De wind was ook perfect en we hadden een leuke duik in de Gouwzee aan het eind. Echt ontspannend en een geweldige combinatie van wind en zon. We zouden graag snel terugkomen.

 

  Inge van de Rhoer – 12 juli 2018


In juli met Arnold en Pilou mee geweest de Wadden op. Het was een schitterende ervaring, moet je een keer gedaan hebben. Daarna heerlijk gezeild op een schitterend schip met een gezellige groep mensen en ook de innerlijk mens werd goed verzorgd. Een heerlijk lunch klaargemaakt door Pilou op het dek in het zonnetje genuttigd met een lekker drankje, in een woord een super dag. Dankjewel Arnold en Pilou

  Henk Westerneng – 23 augustus 2018

Gisteren weer heerlijk meegezeild met de tjalk De Zuiderzee van Arnold en Pilou en hun dochters Lila en Feia vanuit Monnickendam.
De ontvangst als altijd warm en hartelijk met koffie en een stroopwafel, de catering met liefde en aandacht verzorgd en naast een heerlijk zonnetje ook genoeg wind om even lekker met elkaar te zeilen!
Voor de liefhebbers (meest kinderen!) aan het eind van de trip nog een welverdiende duik in de Gouwzee. Het was weer een topdag en als het even kan, komen we volgend jaar weer!! Dank jullie wel!

  Astrid Meij – 9 juli 2018

Gezellig goede catering vriendelijk personeel.

  Miel – 12 mei 2018


De Zuiderzee is een heerlijke stoere tjalk. Het weer zat afgelopen zondag niet echt mee, maar de wind en het zeilen maakte dat weer helemaal goed. En het topteam ook!!! Dankjulliewel

  Natasja – 13 mei 2018

Een 10 voor gastvrijheid

zondag 18 augustus na een hartelijk welkom door de bemanning Monnickendam uitgevaren met 34 opstapppers. Mensen die elkaar niet kenden en waarvan sommigen nog nooit op een zeilschip waren geweest. Door de kundigheid en uitleg van schipper Arnold en scheepsmaat Simon kregen wij landrotten het voor elkaar de zeilen te zetten en werd het ruime sop gekozen de Gouwzee op. ondertussen konden wij koffie thee en andere hartversterkers halen in de kajuit. hier werd ondertussen een lunch bestaand uit divers vers belegde dikke sandwiches met “ship made” smoothies voor ons gemaakt door de gastvrije Pilou en de goedlachse Lila. Dit lekkers konden we naar believen aan dek of benedendeks verorberen. Ondertussen bleken de onbekenden elkaar gevonden te hebben en vonden er goede gesprekken plaats.
Ook nog een stuk zelf mogen zeilen. Maar om een heel lang verhaal kort te maken.

gastvrijheid 10 – catering 10 – kundigheid van de bemanning 10 – schip 10, van alle gemakken voorzien en heel netjes verzorgd.

Heb ik dan helemaal niets negatiefs te melden… jawel. Gevoelige handen vanwege het helpen met het zetten van de zeilen. Kortom een zeer aan te raden geweldig dag.

“het fokkemaatje”

    Jan-Joost Reehorst- 22 augustus 2018

Meezeildagen

Nu voor de 2x op rij meegezeild maar nu met kinderen, zussen, neefje en nichtjes, ouders, en oom en tante. 15 juli was natuurlijk fantastisch weer, maar wat hebben we genoten van deze dag. Wederom vriendelijke mensen Arnold en Pilou en hun dochter, maar ook Arik de matroos was ontzettend relaxed. Bedankt voor deze fijn (verjaar) dag. groeten Sjouke

 Sjouke Koopmans – 30 juli 2018

in het kader van de viering van ons huwelijk hebben we een heerlijk dagje meegevaren. Gastvrije mensen, goed verzorgt. Aan boord ook prima voorzieningen, niet krap, alles goed onderhouden. Het was ook een stralende dag.

 Jeroen de Wijs – 9 juli 2018

Leuke, gezellige dag op het water.
Erg vriendelijke mensen met een schat aan verhalen over het leven op het water.
Goede verzorging en erg gastvrij!
 Youri Olivier – 1 juli 2018

Het was een hele leuke dag met een ongelofelijk vriendelijk schippersfamilie. We voelden ons helemaal thuis en komen in de zomer nog een keertje terug. Meer over onze dag lezen? Kijk op mijn blog.

  Consti – 14 mei 2018

Zeilen op de Zuiderzee
Een fantastische dag zeilen op een traditionele platbodem zeilboot. De gastheer en de bemanning waren erg aardig en gaven ons een heel speciale dag. We komen uit Australië en hebben verschillende keren geprobeerd om op een traditionele tjalk te varen.
We hebben eindelijk onze droom bereikt. Het weer was geweldig om te zeilen, mooie briesjes en geweldig gezelschap.
  Rover04, Sydney, Australië – 16 oktober 2017 via mobiele applicatie

Ronduit geweldig!

Een geslaagde bedrijfsuitje waarbij iedere deelnemer heeft genoten en actief bezig is geweest. Dit uitje is echt een aanrader. Duidelijke voorbereiding, goede begeleiding; de mensen van Zuiderzee zijn enthousiast, relaxed en uitermate gastvrij.

Hartelijk bedankt Arnold, Pilou, Roman en Lila! Het was ronduit geweldig!

    Angela S. – Volkswagen – juni 2017

Supertijd gehad

Wij hebben in augustus ons Blendle bedrijfsuitje gehad en we hadden het niet beter kunnen wensen. Tussen 1600 en 2100, de tijd dat wij gingen varen, trok de hemel op en hadden we het mooiste weer van de wereld terwijl het de hele dag goot van de regen.
Iedereen heeft een supertijd gehad met genoeg te drinken en een heerlijke bbq met echt lekker vlees en goeie salades, kortom perfect verzorgd, wij hoefden zelf niets te doen, alles keurig geregeld door zeer vriendelijk personeel. Een echte aanrader!!

    Anja van Iersel – oktober 2017

Het was een geweldige ervaring!

Het moment dat je uit de haven komt, de motor uitgaat en het schip vaart krijgt dankzij de zeilen heeft een diepe indruk achtergelaten. Het warme onthaal en de fijne sfeer aan boord hebben ook geholpen om deze dag onvergetelijk te maken.

Thomas Renner – oktober 2017

Erg leuke ervaring, ontzettend goed verzorgd!

Wij hebben in mei met een aantal collega’s een zeiltrip gemaakt met de Zuiderzee en crew. De gehele dag (van 10 tot 3) was ontzettend goed verzorgd; lekkere broodjes, taart en prosecco! Wij kregen tevens de keuze om nog ergens aan te meren, dus wij hebben Volendam bezocht. Een erg leuke ervaring!

    Lisanne – mei 2017

Erg leuk en persoonlijk!

Leuk dat je mag meehelpen. Mooie balans van helpen en relaxen op het dek met een wijntje. Ook erg genoten van de zelfgemaakte taarten!

   Jula – juni 2017

Grandioos!

Alles tot in de puntjes geregeld. Zelf meehelpen met het zeilen, erg leuk. Dikke aanrader!

   Remko – mei 2017

Topdag, ontspannen sfeer, lekker eten

Voor jong en oud een geweldige ervaring. Wij hebben erg genoten van deze heerlijke middag aan boord van De Zuiderzee met hun super vriendelijke bemanning!

  Willem en Wilma – juni 2016

Vriendelijke ontvangst – prachtige mensen

Wat een vriendelijke ontvangst door deze prachtige mensen! Het uitje met onze afdeling is dankzij hen en hun crew een onvergetelijke dag geworden! Het eten was fantastisch en vers gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar!
Tina Fijalka – juli 2015

Water, wind en weinig woorden

Een dagje varen op de Zuiderzee is de perfecte combinatie van ontspanning, luieren, activiteit en plezierig samen-zijn. De inwendige mens wordt verwend, maar niet overvoerd (wat ik heel prettig vind). De bemanning geeft je een ‘thuis’-gevoel, zodat ik me vrij voel te nemen wat ik nodig heb. Een aanrader!

    Sjuul Adema – mei 2015

In één woord Geweldig!

We voelden ons direct ‘thuis’. Na de eerste uitleg met z’n allen aan de slag. De echte bemanning werkte zo enthousiast, dat je als ‘gast’ niet stil kon blijven zitten. Ondertussen verzorgde Pilou ook nog een prima aangeklede borrel en vervolgens verschillende salades bij de BBQ. Alles smaakte opperbest!

Anja Bosma – september 2014

Fantastische dag!

Wij houden eenmaal per jaar een familiedag en dit keer hebben we voor het schip “Zuiderzee” gekozen. Het was een fantastische dag, heerlijk op het water, het eten en drinken was heerlijk, we hadden mooi weer. De leeftijden van ons gezelschap varieerden van 4 maanden tot 82 jaar en dat ging prima! Leon, onze zoon, mocht meesturen met Arnold (de eigenaar) en dat vond hij prachtig! Al met al een heerlijke dag om nooit te vergeten! Arnold, Pilou en de kinderen bedankt voor alles!!!

Familie Van Garderen (Schalkwijk), mei 2014

Aanrader!

Alles goed verzorgd, zowel het zeilen als eten & drinken. Bovendien een erg vriendelijke bemanning!

Vera Leferink – november 2017

Top dag gehad!

Wij hebben met Procoatings een geweldige dag gehad. het is een super mooie boot en de service is top! zeker een aanrader. De lunch en de BBQ waren heerlijk.

   Johan –  augustus 2015

Heerlijke dag gehad

Wij hebben een heerlijke dag zeilen gehad. Gezellige bemanning, uitstekende verzorging en een prachtige boot! We werden opgehaald in de haven bij Marinapark Volendam waar we verbleven dus dat was helemaal chique. En tot slot deed het weer ook nog leuk mee dus alles bij elkaar een topervaring. Zeker een aanrader!

Emmeke Vierhout – oktober 2013