Reviews en beoordelingen over onze zeiltochten

Zeer verrassend!

VERBAZINGWEKKEND! Het overtrof onze verwachtingen. We gingen er met een groep van meer dan 30 mensen naartoe en werden op zo’n mooie manier verwelkomd en verwend. We hebben er erg van genoten, uitstekend eten, schip, buiten en binnen. De keukendames waren ook geweldig. We hebben echt genoten van de dag !!

Kathrin Fitzek – 15 juni 2018

Beste bedrijfsuitje van de afgelopen jaren

Beste Arnold en Pilou, Ik hoorde afgelopen week dat dit het beste bedrijfsuitje was van de afgelopen jaren. De professionele leiding van Arnold en de culinaire kwaliteiten van Pilou zijn van hoog niveau. Ilonka maakt het team compleet met haar duidelijke uitleg en commando’s. Bedankt voor de bijzondere middag op de Gouwzee.

  Jan Bos – Keijsers Interiors – 15 oktober 2018

Een aanrader!

5 oktober hebben wij ons teamuitje gehad op de Zuiderzee en we hebben een fantastische dag gehad. Het prachtige weer heeft natuurlijk meegeholpen, maar onderschat de gastvrijheid van Arnold, Pilou en Simon niet. Voor de inwendige mens wordt uitstekend gezorgd en het is vooral de bedoeling dat iedereen het erg naar zijn/haar zin heeft. Dat is gelukt. Een tocht met de Zuiderzee is een aanrader!

  Ria Schaap – 26 oktober 2018

Heerlijke boot

Als ons jaarlijkse personeelsuitje zijn wij dit jaar een dag wezen zeilen aan boord van de Zuiderzee. Arnold, Erik en Rick hebben ons een fantastische dag bezorgd, waarbij we werkelijk niets te kort zijn gekomen.

De Zuiderzee is een heerlijke boot, waar je (helemaal met zomers weer) optimaal kan genieten van alles wat zeilen te bieden heeft. Onze groep werd op een leuke, actieve en toegankelijke wijze betrokken bij het besturen van het schip, maar er was ook meer dan voldoende tijd om lekker te relaxen met een koud drankje en te genieten van de heerlijke catering.
Wij vonden het top!

  Marc  de G. – 4 juni 2018

Geweldige sfeer

Beste Arnold, beste Pilou, beste Ilonka,
Bedankt voor de geweldige zeiltocht  op Pinkstermaandag.
Het was zo’n geweldige sfeer … van het welkom tot het afscheid. 🙂
Iedereen kon meehelpen. Luca blijft maar praten over hoe goed het is om de touwtjes in handen te houden en om vooraan in het kluivernet te zijn – ondanks zeeziekte.
De lunch (geweldige broodjes en smoothies) was absoluut heerlijk.
Peter vond zijn verjaardagscadeau super. We komen terug! 🙂
Hadden ook nog geluk met het weer en de wind.

  Peter, Luca en Stefanie. – 23 mei 2018

Warme en hartelijke mensen


Jammer dat er maar 5 sterren zijn om te vergeven. Het was een onvergetelijke dag met zulke warme en hartelijke mensen dat je de tijd helemaal kon vergeten en gewoon kon genieten. De studenten waren meer dan enthousiast en leerden veel tijdens de tocht. Ik zou heel graag terug willen komen, ook privé. Ook de hulp en de tijd na de eigenlijke zeiltocht waren meer dan hartelijk. Na de zeiltocht konden de studenten dankzij jullie genieten van een kampvuur en BBQ. Veel succes in de toekomst, fijne gasten en het allerbeste voor het gezin.

  Marc  G. – 18 april 2018

Geweldige dag

Arnold en Pilou en scheepsmaat Erik wat een geweldige dag hebben jullie ons gegeven het weer zat mee dat is een mooie meevaller maar leuke verhalen in een relaxte omgeving en af en toe even de schouders eronder om te zeilen.

Heel de dag aan het roer was voor mij erg leuk. Het eten was heerlijk en met liefde bereidt kort om een echte aanrader. Tot zekers een volgende keer!

  Roel R. – 23 april 2018

In juli met Arnold en Pilou mee geweest de Wadden op. Het was een schitterende ervaring, moet je een keer gedaan hebben. Daarna heerlijk gezeild op een schitterend schip met een gezellige groep mensen en ook de innerlijk mens werd goed verzorgd. Een heerlijk lunch klaargemaakt door Pilou op het dek in het zonnetje genuttigd met een lekker drankje, in een woord een super dag. Dankjewel Arnold en Pilou

  Henk Westerneng – 23 augustus 2018

Gisteren weer heerlijk meegezeild met de tjalk De Zuiderzee van Arnold en Pilou en hun dochters Lila en Feia vanuit Monnickendam.
De ontvangst als altijd warm en hartelijk met koffie en een stroopwafel, de catering met liefde en aandacht verzorgd en naast een heerlijk zonnetje ook genoeg wind om even lekker met elkaar te zeilen!
Voor de liefhebbers (meest kinderen!) aan het eind van de trip nog een welverdiende duik in de Gouwzee. Het was weer een topdag en als het even kan, komen we volgend jaar weer!! Dank jullie wel!

  Astrid Meij – 9 juli 2018

Gezellig goede catering vriendelijk personeel.

  Miel – 12 mei 2018


De Zuiderzee is een heerlijke stoere tjalk. Het weer zat afgelopen zondag niet echt mee, maar de wind en het zeilen maakte dat weer helemaal goed. En het topteam ook!!! Dankjulliewel

  Natasja – 13 mei 2018

Een 10 voor gastvrijheid

zondag 18 augustus na een hartelijk welkom door de bemanning Monnickendam uitgevaren met 34 opstapppers. Mensen die elkaar niet kenden en waarvan sommigen nog nooit op een zeilschip waren geweest. Door de kundigheid en uitleg van schipper Arnold en scheepsmaat Simon kregen wij landrotten het voor elkaar de zeilen te zetten en werd het ruime sop gekozen de Gouwzee op. ondertussen konden wij koffie thee en andere hartversterkers halen in de kajuit. hier werd ondertussen een lunch bestaand uit divers vers belegde dikke sandwiches met “ship made” smoothies voor ons gemaakt door de gastvrije Pilou en de goedlachse Lila. Dit lekkers konden we naar believen aan dek of benedendeks verorberen. Ondertussen bleken de onbekenden elkaar gevonden te hebben en vonden er goede gesprekken plaats.
Ook nog een stuk zelf mogen zeilen. Maar om een heel lang verhaal kort te maken.

gastvrijheid 10 – catering 10 – kundigheid van de bemanning 10 – schip 10, van alle gemakken voorzien en heel netjes verzorgd.

Heb ik dan helemaal niets negatiefs te melden… jawel. Gevoelige handen vanwege het helpen met het zetten van de zeilen. Kortom een zeer aan te raden geweldig dag.

“het fokkemaatje”

    Jan-Joost Reehorst- 22 augustus 2018

Tot in de puntjes geregeld

We hebben een fantastische dag gehad met z’n allen op het zeilschip! Alles was tot in de puntjes geregeld door Arnold en Pilou. Het eten was heerlijk en de boot was een fijne plek voor onze teambuilding. Een leuke mix van zeilen, ontspannen in de zon en een rondje Volendam maakte de dag voor ons perfect. Een absolute aanrader!

  Jacolien Boer – 20 juni 2018

Ronduit geweldig!

Een geslaagde bedrijfsuitje waarbij iedere deelnemer heeft genoten en actief bezig is geweest. Dit uitje is echt een aanrader. Duidelijke voorbereiding, goede begeleiding; de mensen van Zuiderzee zijn enthousiast, relaxed en uitermate gastvrij.

Hartelijk bedankt Arnold, Pilou, Roman en Lila! Het was ronduit geweldig!

    Angela S. – Volkswagen – juni 2017

Vriendelijke ontvangst – prachtige mensen

Wat een vriendelijke ontvangst door deze prachtige mensen! Het uitje met onze afdeling is dankzij hen en hun crew een onvergetelijke dag geworden! Het eten was fantastisch en vers gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar!
Tina Fijalka – juli 2015

Topdag, ontspannen sfeer, lekker eten

Voor jong en oud een geweldige ervaring. Wij hebben erg genoten van deze heerlijke middag aan boord van De Zuiderzee met hun super vriendelijke bemanning!

  Willem en Wilma – juni 2016

In één woord Geweldig!

We voelden ons direct ‘thuis’. Na de eerste uitleg met z’n allen aan de slag. De echte bemanning werkte zo enthousiast, dat je als ‘gast’ niet stil kon blijven zitten. Ondertussen verzorgde Pilou ook nog een prima aangeklede borrel en vervolgens verschillende salades bij de BBQ. Alles smaakte opperbest!

Anja Bosma – september 2014

Water, wind en weinig woorden

Een dagje varen op de Zuiderzee is de perfecte combinatie van ontspanning, luieren, activiteit en plezierig samen-zijn. De inwendige mens wordt verwend, maar niet overvoerd (wat ik heel prettig vind). De bemanning geeft je een ‘thuis’-gevoel, zodat ik me vrij voel te nemen wat ik nodig heb. Een aanrader!

    Sjuul Adema – mei 2015

Het was een geweldige ervaring!

Het moment dat je uit de haven komt, de motor uitgaat en het schip vaart krijgt dankzij de zeilen heeft een diepe indruk achtergelaten. Het warme onthaal en de fijne sfeer aan boord hebben ook geholpen om deze dag onvergetelijk te maken.

Thomas Renner – oktober 2017

Erg leuke ervaring, ontzettend goed verzorgd!

Wij hebben in mei met een aantal collega’s een zeiltrip gemaakt met de Zuiderzee en crew. De gehele dag (van 10 tot 3) was ontzettend goed verzorgd; lekkere broodjes, taart en prosecco! Wij kregen tevens de keuze om nog ergens aan te meren, dus wij hebben Volendam bezocht. Een erg leuke ervaring!

    Lisanne – mei 2017

Heerlijke dag gehad

Wij hebben een heerlijke dag zeilen gehad. Gezellige bemanning, uitstekende verzorging en een prachtige boot! We werden opgehaald in de haven bij Marinapark Volendam waar we verbleven dus dat was helemaal chique. En tot slot deed het weer ook nog leuk mee dus alles bij elkaar een topervaring. Zeker een aanrader!

Emmeke Vierhout – oktober 2013

Fantastische dag!

Wij houden eenmaal per jaar een familiedag en dit keer hebben we voor het schip “Zuiderzee” gekozen. Het was een fantastische dag, heerlijk op het water, het eten en drinken was heerlijk, we hadden mooi weer. De leeftijden van ons gezelschap varieerden van 4 maanden tot 82 jaar en dat ging prima! Leon, onze zoon, mocht meesturen met Arnold (de eigenaar) en dat vond hij prachtig! Al met al een heerlijke dag om nooit te vergeten! Arnold, Pilou en de kinderen bedankt voor alles!!!

Familie Van Garderen (Schalkwijk), mei 2014

Erg leuk en persoonlijk!

Leuk dat je mag meehelpen. Mooie balans van helpen en relaxen op het dek met een wijntje. Ook erg genoten van de zelfgemaakte taarten!

   Jula – juni 2017

Grandioos!

Alles tot in de puntjes geregeld. Zelf meehelpen met het zeilen, erg leuk. Dikke aanrader!

   Remko – mei 2017

Aanrader!

Alles goed verzorgd, zowel het zeilen als eten & drinken. Bovendien een erg vriendelijke bemanning!

Vera Leferink – november 2017