Maandagochtend gooiden we al om half 9 de trossen los, samen met ons collega-schip de Verandering uit Edam. We hebben, met onze meest trouwe gasten van de afgelopen jaren, uren kunnen genieten te genieten van het rustige waddenwater…. Omdat we op het Wad rekening moeten houden met zowel de wind als de stroom en het getij, moesten we helaas een uur of twee motoren om uiteindelijk op Vlieland aan te komen.

Dinsdag was wederom een prachtig zomers dagje. Een mooi, kort zeiltochtje,over het Schuitengat, naar Terschelling, waar de gasten konden shoppen, strandhangen en fietsen…

Woensdag was het getij gunstig om op een normale tijd richting het IJsselmeer te vertrekken. Om 10 uur stonden alle zeilen bij en schoven we al gauw over de ondiepte van het Schuitengat. Helaas was de wind weer zo minimaal, dat we regelmatig de motor moesten bijzetten om boeien te ontwijken en een beetje vaart te maken om over de ondiepte van het Zuidoostrak heen te komen. Onderweg zijn er vlakbij onze positie bruinvissen gespot! We hebben ze niet gezien! Voor Makkum hebben we geankerd en gezwommen en ‘s avonds een prima visje gegeten bij de Zwaan.

Het weer viel donderdag hartstikke mee. De voorspellingen waren vrij slecht. De wind draaide vanuit de oosthoek naar het zuidwesten en later naar het zuiden. Nam af, nam toe en bleef later vrijwel helemaal weg. We hebben een mooi stukje gekruist tot circa 15 uur en toen de motor bijgezet om voor het donker in Hoorn aan te komen, zodat de gasten die het eten op de Verandering hadden staan, ook nog wat konden eten! Een veel te lange afstand voor het lichte windje… Een mooie, gezellige avond, zo vanonder het regenzeil!

Vrijdag, gisteren, vertrokken we om 9 uur met een pittig zuidwestelijk windje. Alle zeilen bij en het onderste uit de kan halen! De Zuiderzee liep prachtig onder het rustige hogerwalletje met een goede wind voor ons zware (70-75 ton) scheepje….
Om half 12 lagen we voor anker voor een frisse duik/sprong bij bewolkte lucht…
Onze reis eindigde in Monnickendam, met een grote schoonmaakbeurt (operatie stofwolk noemen ze dat op de Oosterschelde) en tranen bij het afscheid!